Reklámjog és promóciók

Irodánk széles körű tapasztalattal rendelkezik a reklámjogi kérdésekkel kapcsolatos jogi tanácsadásban. Számos ügyfelünk alkalmaz marketing eszközöket nevének, termékeinek, szolgáltatásainak népszerűsítése érdekében, amelynek jogszerű alkalmazásához nyújtunk jogi támogatást.

Reklámjogi szolgáltatásaink:

  • weboldalak reklámjogi szempontú felülvizsgálata, jogi megfeleltetése;
  • reklámszerződések készítése;
  • jogszerű marketing tevékenység, promóciós mechanizmusok kialakítása, véleményezése;
  • játékszabályzatok kidolgozása és véleményezése;
  • a tervezett reklámszövegek jogi szempontú ellenőrzése;
  • promóciókkal kapcsolatos adatkezelési tájékoztató készítése, adatkezelési tanácsadás;
  • tanácsadás szerzői jogi kérdésekkel kapcsolatban, felhasználási szerződések készítése;
  • jogi tanácsadás marketing kampányok lebonyolítása során;
  • kreatív ügynökségek/reklámügynökségek vállalkozói-, megbízási szerződéseinek elkészítése és tevékenységük során teljes körű képviseletük ellátása.

Bármely média felületen lebonyolított játék esetén kötelező a játékszabályzat elkészítése és közzététele. Promóciós célú nyereményjátékok szervezése során számtalan kérdést szükséges megvizsgálni, így például, hogy bejelentésköteles-e a tevékenység, a résztvevők adatkezelése jogszerűen megvalósul-e, a nyerteseknek mely személyes adatait szabad közzétenni, a játékszabályzat tartalmaz-e minden lényeges és jogszabály szerint kötelező elemet. Lényeges kérdés az is, hogy mit tehetünk a játék során megszerzett személyes adatokkal, hiszen ha a megadott adatokat a későbbiekben postai vagy elektronikus direkt marketing során szeretné a szervező felhasználni, akkor már a játékra történő regisztráció során szükséges megszerezni ehhez a hozzájárulást.

Speciális termék vagy szolgáltatás reklámozása esetén figyelemmel kell lennünk az ágazati szabályozásra, amelyek pl. a szerencsejáték, pénzügyi szolgáltatások, gyógyászati termékek, étrend-kiegészítők reklámozása esetén speciális szabályokat tartalmaznak, továbbá egyes termékek, szolgáltatások esetén általános tilalmat vagy korlátozásokat írnak elő.

Jogi tanácsot nyújtunk ügyfeleinknek a Facebook és Instagram promóciók speciális szabályozásával kapcsolatban is, figyelemmel többek közt a korhatári-, területi-, vertikális korlátozásokra.

Amennyiben reklámjogi területen, promóciók során kérdése van, jogi tanácsadásra, ügyvédi képviseletre van szüksége, kérjük vegye fel irodánkkal a kapcsolatot.